Regeringen og et flertal i Folketinget er blevet enige om en ny iværksætteraftale med over 40 tiltag. Det er godt nyt for danske iværksættere, mener flere organisationer.
Der er gået mere end 1400 dage, siden den danske regering første gang lovede en iværksætterstrategi, og nu er den så langt om længe landet, og har allerede nu fået mange rosende ord med på vejen.
Iværksætterpakken indeholder 46 initiativer, der blandt andet sigter mod at gøre det lettere for danske iværksættere at tiltrække kapital, at der bliver færre byrder og mindre bøvl, og at Danmark kan udnytte sit potentiale for at skabe fremtidens erhvervssucceser.
”Vi er utrolig glade for, at iværksætterpakken tager fat på mange af de store udfordringer, som iværksættere kæmper med. Blandt andet beskatning, talenttiltrækning og mere kapital,” siger Charlotte Holm Billund, chefkonsulent i IT-Branchen.
Danmark har hidtil været det eneste land i Europa, hvor man har gjort det ulovligt for anpartsselskaber at bruge crowdfunding, men det ændrer dagens aftale på. Det vil potentielt gavne næsten 130.000 danske virksomheder ved at forbedre deres adgang til finansiering og skabe tiltrængt konkurrence for bankerne, vurderer SMVdanmarks adm. direktør, Jakob Brandt.
”Danske iværksættere vil få adgang til 2 mia. kr. mere hvert år, hvis vi i Danmark bliver lige så gode til at bruge crowdfunding, som man er i f.eks. Holland. Det potentiale kan vi nu komme i gang med at realisere.”
Blandt de emner, der i flere år er blevet diskuteret, når det kommer til iværksætteri, er muligheden for at investerer i startups og ikke-børsnoterede virksomheder. Derfor er man hos Forsikring & Pension også positive over, at dagens aftale lægger op til at løse denne udfordring.
“Vi er glade for, at partierne bag aftalen gerne vil gøre det enklere for pensionsselskaberne at investere i danske unoterede virksomheder. Vi er også åbne over for at udvikle nye og bedre samarbejdsmuligheder fx med EIFO, som der opfordres til i den politiske aftale,” siger Kent Damsgaard, adm. direktør i F&P.