Corona bliver ved med at vise sit ansigt, selv flere år efter at epidemien ellers er gået i sig selv. For landet over blev mange slagteriarbejdere syge – og ifølge Fødevareforbundet NNF blev en stor del smittet på arbejdspladssen.
Corona-epidemien sendt mange af os hjem og arbejde ved køkkenbordet, men på en række arbejdspladser måtte arbejdet gå videre som altid – heriblandt landets slagterier.
Dog gik slagteriarbejderne heller ikke fri af sygdommen, og nu har en dom ved Østre Landsret slået fast, at Danish Crown havde bærer ansvaret for, at tre slagterimedarbejdere endte med at blive smittet af corona på jobbet.
Ifølge Per Hansen, forbundssekretær i Fødevareforbundet NNF, er sagen om disse tre slagteriarbejdere dog kun de første i en lang række af sager. Han fortæller til Pio, at forbundet i skrivende stund har 217 sager om lignende forhold i skuffen.
“Vi ved godt, at Danish Crown har en ankefrist indtil den 7. februar. Men vi kan lige så godt gå i gang med at grovsortere i sagerne i mellemtiden,” siger han til mediet.
For ham og NNF påbegynder arbejdet med at finde ud af, om de 217 slagteriarbejdere er blevet smittet som følge af et smitteudbrud på arbejdspladsen eller ej.
“Det er hele grundkonceptet for, at man kan få sygdommen anerkendt som en arbejdsskade: At det er sket på arbejdet,” siger Per Hansen.