En række topchefer fra kæder med tilsammen to hundrede restauranter og cafeer arbejder målrettet på at nedbringe mængden af engangsemballage, men støder på mange udfordringer, blandt andet i form af uklar lovgivning.
Danskerne skal bruge meget mindre engangsemballage, der tit og ofte ender direkte i skraldespanden, når varerne er blevet bragt hjem i privaten.
Men ét af de mest kritiske bump på vejen mod dette mål, er den lovgivning, der er på området i dag. Det var budskabet fra tre topchefer i branchen, som tilsammen driver tæt på 200 restauranter og cafeer over hele landet, da de fredag deltog i HORESTAs Folkemøde-debat om temaet.
“Vi forsøger at skubbe folk i retning mod en mere genanvendelig hverdag, også når de handler hos os, blandt andet ved at sælge genanvendelige produkter. Men vi har brug for klarere regler på området, end vi har i dag, hvis vi skal endnu længere,” siger Sabrina Jæger, country manager i Espresso House.
Hun og mange andre i branchen har i disse år stort fokus på bæredygtighed, og på at få nedbragt engangsemballagen og få den erstattet den med for eksempel genbrugsemballage eller nedbrydelige produkter. Men de var samtidig enige om, at det er kompliceret at arbejde på dette område.
Der er for eksempel stor usikkerhed om, hvad man som virksomhed skal leve op til af regler på området fremover, der er afgifter, som modarbejder den grønne omstilling, der er løsninger, som forringer gæsteoplevelsen, og fødevareregler spænder indimellem ben for udviklingen. Endelig er der endnu ikke fundet en løsning på retursystemer.
“Hvis man fra politisk side eksempelvis valgte at gøre op med engangskopper, så ville branchen automatisk rykke i den retning. Kom der lovgivning af den slags, ville man også i meget højere grad lære af hinanden internt i branchen, men når lovgivningen er uklar, som den er i dag, så bliver det svært at manøvrere i,” siger Sabrina Jæger.
Skal din virksomhed på MarketConnect?
Vil du have din virksomheds kontaktoplysninger på MarketConnects artikler, så potentielle kunder hurtigt kan få fat i jer?
Ønsker du kontaktoplysninger på en artikel om din virksomhed?
Ønsker du at annoncere?
Ønsker du at blive ConnectPartner?
Det koster kun 1.500 kr. ekskl. moms.
Så kontakt redaktør Klaus Thodsen
via e-mail klaus@marketconnect.dk