I år falder fastelavn exceptionelt sent, hvilket danner grobund for et rekordhøjt fastelavnsbollesalg hos bagere landet over.
“Skal vi ikke lige have en fastelavnsbolle her i eftermiddag?”
Den sætning er sikkert blevet udtalt på mange af landets kontorer gennem de seneste uger, når der lige har skullet være lidt ekstra godt til de lange arbejdsdage i vintermørket. Og danskernes glæde ved sødt brød falder i år også sammen med, at fastelavnssæsonen er lidt længere, end den ellers plejer at være.
I 2025 falder fastelavn først søndag den 2. marts, og da bagerierne landet over har solgt fastelavnsboller siden nytår, er der i år masser af tid til at nyde sæsonens populære bagværk – og det mærker man ikke også hos brancheorganisationen Bager- og Konditormestre i Danmark.
“Hvis vi i år kan komme i nærheden af at sælge lige så mange fastelavnsboller om dagen, som vi har gjort de seneste år, så kommer vi til at sælge rekordmange. Ud fra den interesse, vi allerede kan se, så tror jeg alt andet lige, vi kommer til at se et markant større salg i år end tidligere,” siger formand, John Jønsson.
Det kan man nikke genkendende til hos bagerkæden KonditorBager, hvor der i år har været stor efterspørgsel.
“Lige som de seneste år er efterspørgslen stor, så snart vi har fastelavnsboller på hylderne. Folk skal bare lige være færdige med januar-kuren, som de har lovet sig selv i deres nytårsforsætter,” siger Anette Drengsgaard, der er konditor hos KonditorBager i Bjerringbro.