Trivselskommissionen afviser myten om en hel generation i krise og understreger, at de fleste unge faktisk trives. Det glæder Dansk Arbejdsgiverforening (DA), som mener, at indsatsen bør målrettes dem, der reelt har brug for støtte.
Trivsel skal omtales på en ny måde, mener Pernille Knudsen, viceadministrerende direktør i Dansk Arbejdsgiverforening. Hun ser det som afgørende, at Trivselskommissionen nu tydeliggør, at der ikke er belæg for at tale om en generel mistrivselskrise blandt børn og unge – da langt de fleste har det godt.
Samtidig understreger hun vigtigheden af at fokusere på konkrete løsninger, der kan styrke unges trivsel og robusthed. Ifølge Pernille Knudsen skal unge i højere grad rustes til at håndtere de op og nedture, der kommer i livet.
“Vi skal undgå at gøre en hel ungdomsgeneration til en del af en generel mistrivselsfortælling ved at sætte lighedstegn mellem modgang og mistrivsel. For mange unge er ungdomslivet naturligt fyldt med glæder og prøvelser, og derfor har vi et fælles ansvar for, at unge er i stand til håndtere det,” siger hun, og slår samtidig fast, at ungdommen har stort potentiale, og at dette ikke skal holdes nede af en alt for negativ fortælling.
Derudover glæder hun sig over, at kommissionen blandt andet peger på det gode ved at have et fritidsjob som ung.
“Vi ved, at et fritidsjob kan have en positiv effekt på unges trivsel og deres muligheder senere i livet. Erfaringer viser, at et fritidsjob ikke kun giver unge værdifulde kompetencer, men også styrker deres fællesskaber, selvstændighed og fremtidige tilknytning til arbejdsmarkedet,” siger hun.
Hun mener samtidig, at et fritidsjob kan give unge en følelse af anerkendelse og holde dem i gang, hvilket styrker både deres trivsel og udvikling. Derfor ser hun det som meget positivt, at Trivselskommissionen anerkender fritidsjob som en del af løsningen.