Det generelle tal for antallet af konkurser i dansk erhvervsliv har været faldene de seneste måneder, men i restaurationsbranchen er der stadig langt flere konkurser end normalt..
Der er blevet drejet mange nøgler om i hotel- og restaurantbranchen gennem de seneste år, hvor corona, energipriser og meget andet har været gjort det svært at skaffe sorte tal på bundlinjen. Niveauet for 2023 ligger indtil videre 53 procent over det gennemsnitlige niveau for 2015-2019.
Ser vi på antallet af konkurser for netop denne branchen i august måned, står restauranterne for i alt 17 af de 18 konkurser.
“Der er ingen tvivl om, at corona- og inflationskrisen stadig udfordrer økonomien i mange restauranter. Det hører dog med til billedet, at store dele af branchen er kommet virkelig stærkt igen og har kæmpet sig vej igennem de historisk store kriser,” siger Jeppe Møller-Herskind, der er kommerciel direktør i HORESTA.
Konkurstallene blandt danske alle virksomheder har været usædvanligt høje det seneste år, men de seneste par måneder har der været bedring af spore, og i både juli og august har antallet af konkurser været faldende, det viser tal fra analysevirksomheden Creditsafe.
“Vi ser en flot nedadgående kurve fra 529 konkurser i juni til 314 i august og 37 procent nedgang i forhold til august sidste år. Det er alt andet lige positivt,” siger Creditsafes Country Manager Morten Kofoed-Larsen.

