Restaurantkæden, Flammen, der driver i alt 16 restauranter, hvoraf én ligger i Tyskland, er kommet ud af seneste regnskabsår med en styrket toplinje, og et koncernunderskud på knap tre millioner kroner. Ejerne har store planer for fremtiden.
De seneste år har været hårde i restaurationsbranchen, hvor først corona og siden stigende fødevarepriser har gjort hverdagen besværlig. Også Restaurant Flammen med sine i alt 16 restauranter tabte igen i 2021 penge, men ikke desto mindre åbnede man nye restauranter.
Det skriver Jydske Vestkysten.
“Ja, jeg er utilfreds med, at vi samlet kommer ud med et underskud. Men jeg kigger også på regnskabet og hæfter mig med vores resultat af den primære drift (EBITDA, red.), som lyder på 10,4 millioner kroner. Det er afledt af, at vi samlet har forbedret vores resultat før skat med i underkanten af 20 millioner kroner, siger Piet Klein, adm. direktør i Restaurant Flammen til jv.dk.
Mere på vej
Flammen er netop nu i gang med at lægge sidste hånd på åbningen af endnu to restauranter på Sjælland. Derudover er restaurantkæden på vej ind i cateringbranchen, der er det største enkeltstående projekt i kædens historie.
“Det er kæmpestort, og det er selvfølgelig også en satsning, som kræver meget kapital. Men vi er godt i gang, og vi håber meget på, at vi kan gå i luften til efteråret. Det er vigtigt for os, at vi har helt styr på vores setup, før vi trykker på knappen. Og så skal vi selvfølgelig også sikre, at driften af vores eksisterende restauranter kører som planlagt. Men vi skal risikosprede, og det her bliver et vigtigt ben at stå på for os i nær fremtid,” siger Piet Klein ifølge jv.dk.