Der var til dagens TechBBQ bl.a. fokus på, hvad AI og de mange nye tech-virksomheder, der arbejder inden for dette felt, kan gøre for ay skabe en mere klimavenlig fremtid.
Verdens klima er i en stadigt mere sørgelig forfatning, og det var blandt dagens emner på tech-scenen til TechBBQ, hvor bl.a. Peder Stahle, CEO i Terra Labs, var på scenen til en samtale med Daria Ludtke, COO i Wegaw.
Fokuset var lagt på, hvordan AI og ny innovation kan hjælpe klimaet med at komme på ret køl igen, men også hvilke rolle det politiske samfunds mange reguleringer spiller på denne udvikling. Og ifølge Peder Stahle er der ingen tvivl om, hvad potentialet for AI er i den sammenhæng.
“Det vil kune skabe utrolige store resultater, og vores udfordring i dag er ikke teknologien, men at der snakkes og reguleres mere, end der handles, og på den måde komme vi ingen steder,” sagde han fra scenen.
Også Daria Ludtke var forbeholden over for reguleringen, ikke mindst på baggrund af, at den for ofte søger at løse presserende problmer på den måde, man finder bedst i vores del af verden.
“Når vi eks. taler om klimakrise og skovrydninger, så bør problemerne først og fremmest løses, så det hjælper dem, kriserne faktisk påvirker. Man løser ikke problemerne bedst ved at sidde i EU og bestemme, hvordan tingene skal gøres andres steder.”
Hun mener samtidig, at ét af problemerne ved det faktum, at man i særligt EU ofte regulerer mere, end man innoverer er, at man mister fokus på dem, der i sidste ende skal få gavn af ny innovation – såsom nye AI-redskaber inden for såkaldt climatetech.
“Dermed ender det potentielt med, at det er de priviligerede, der taler om, hvordan de upriviligerede kan få løst deres problemer, og det tror jeg ikke, er en god vej at gå ned ad.”
Det vækkede også genklang hos Peder Stahle, der advarede imod, at man i Norden og EU bliver for optagede af sig selv og egne udfordringer, at man mister fokus på dem, som i sidste ende burde nyde godt af ny innovation.
“Når vi taler om klimaet og eks. skovrydninger, så må vi ikke ende med at sidde fast i at perfektionere ting her hos os, der i sidste ende er ligegyldige for dem, der skal drage fordel af de nye redskaber i Brasilien eller Kenya.”