Den danske bygge- og anlægssektor har nået en ny milepæl med 197.700 beskæftigede i andet kvartal 2024. Dette markerer en stigning på 1,2 procent fra første kvartal og 2,3 procent sammenlignet med samme periode året før.
Der er gang i beskæftigelsen i den danske bygge- og anlægssektor, hvor der i dag er ansat mere end 197.000 mennesker, hvilket er ny dansk rekord.
Stigningen i beskæftigelsen er primært drevet af vækst i el-installationer og tømrerarbejde, som er steget med henholdsvis 4,3 procent og 2,0 procent i forhold til første kvartal. “Det er ganske enkelt imponerende, hvad den danske bygge- og anlægsbranche præsterer for tiden,” siger Bo Sandberg, cheføkonom i brancheforeningen Aktive Ejere.
Han sammenligner situationen med vores nabolande, hvor især Sverige har oplevet betydelige udfordringer i byggeriet på grund af stigende materialepriser og økonomisk usikkerhed.
Men selvom beskæftigelsen generelt er høj, er der også områder, der viser svaghedstegn. Nybyggeriet er faldet med 3,0 procent til 49.200, det laveste niveau siden 2019, hvilket især har ramt landets teglværker.
Til gengæld er der stigende aktivitet inden for energirenoveringer og klimatilpasning, hvilket kompenserer for nedgangen i nybyggeriet.
“Der er rigeligt med aktivitet i energirenoveringer og klimatilpasning samt ikke mindst i Femern-forbindelsen til at modsvare nedgangen i nybyggeriet,” siger Bo Sandberg.
Installationsfagene, som el og VVS, oplever også en stærk efterspørgsel, men kæmper med at finde tilstrækkeligt mandskab. “I installationsfagene er man helt ude med dejskraberen for at finde mandskab til den store efterspørgsel,” siger Sandberg.