Ca. en femtedel af venture capital investeringer i 2024 gik til 25 startups fra DTU, der for en stor del bygger på forskning inden for områder som bio-, nano- og it-teknologi.
Ønsker man som startup at tiltrække gode venture capital-investeringer, er det en klar fordel, hvis ens virksomhed på den ene eller anden måde udspringer fra DTU.
En ny opgørelse udarbejdet af DTU Skylab viser, at hele 1,8 mia. kr. ud af i alt 8.5 mia. kr. store venture capital-marked er gået til 25 startups, der er startet af ansatte eller studerende fra DTU. Det svarer til 21 procent af det samlede danske venturemarked i 2024.
”Det er et imponerende resultat, der viser, at vi på DTU er lykkedes med at skabe et miljø, hvor iværksætterdrømme kan blive til virkelighed, og at vi samtidig har formået at bygge bro mellem universitets- og investeringsmiljøet,” siger DTU’s koncerndirektør for innovation og entrepreneurskab, Marianne Thellersen.
EIFO’s opgørelser inkluderer ikke investeringer i virksomheder, der er registreret i udlandet, soft funding, Angel-investeringer eller investeringer fra traditionelle holdingselskaber (se faktaboks). Medregner man disse finansieringskategorier, viser DTU’s egen opgørelse, at DTU-startups tilsammen har rejst over 2,6 mia. kr. i 2024.
”DTU’s ansatte og studerende får ikke kun gode, levedygtige ideer, men evner også at tiltrække investorer, så der kan skabes en forretning ud af dem. Vi kan klappe os selv på skulderen over, at der kommer ca. 100 nye virksomheder ud fra DTU om året. Men det interessante er jo i virkeligheden, hvordan de virksomheder kommer videre, hvordan de klarer sig sidenhen, og hvordan de bidrager til samfundet,” siger Marianne Thellersen.