Landets største erhvervsorganisation, Dansk Industri, har ansat den 54-årige Jakob Lave til at stå i spidsen for organisationens mange fødevarevirksomheder i branchefællesskabet DI Fødevarer.
Jakob Lave kommer fra en stilling som direktør for bæredygtighed i grovvaregiganten DLG Group. Fra den position har Jakob Lave bl.a. hyppigt taget del i den offentlige debat om bæredygtigt landbrug og fødevareproduktion.
Tidligere har Jakob Lave stået i spidsen for indsatsen Future Farming i organisationen Landbrug og Fødevarer og var før det udviklingschef i landbrugets og fødevaresektorens videnscenter SEGES.
”Jeg er glad for at vi har kunnet tiltrække en profil som Jakob Lave til vores branchefællesskab for landets fødevarevirksomheder. Bæredygtighed og klimavenlig fødevareproduktion er i højsædet og kommer til at være det i endnu højere grad fremover, og det mener jeg Jakob er den helt rigtige til at fronte og til at sætte på dagsordenen i endnu højere grad end i dag,” siger erhvervs- og medlemsdirektør Emil Fannikke Kiær, DI.
Den nye direktør har et stort netværk inden for fødevare- og energiklynger med viden om fremtidens fødevare- og energiproduktion samt om behov for finansiering og forskning. Hans fokus er i høj grad bæredygtig forretningsudvikling og fremtidens marked og ditto produktion.
“Jeg glæder mig til at understøtte en stærk, dansk fødevareklynge, der i høj grad står for at kombinere banebrydende innovation med forretning. I Dansk Industri ser jeg en unik styrkeposition for at hjælpe sektoren på tværs – f.eks. med unikke kompetencer indenfor bl.a. biosolutions og bæredygtighed til både et lokalt og globalt marked,” siger Jakob Lave.