Fødevarevirksomheden DAVA Foods Denmark A/S, som producerer og sælger friske æg og pasteuriserede ægprodukter til detail og foodservice, kommer ud af 2023 med et solidt resultat på 24,6 mio. kr. mod 16,0 mio. kr. i 2022.
Der har været travlhed i den danske æggebranche, hvor DAVA Foods er kommet stærkt ud af seneste regnskabsår efter at have vækstet overskuddet med mere end otte millioner i forhold til året før.
Resultat skyldes blandt andet høje spotmarkedspriser på verdensmarkedet i 2023 grundet en underforsyning af æg, som var forårsaget af massive udbrud af fugleinfluenza i Europa og USA.
”Vi har øget vores kapacitet på vores pakkeanlæg, så vi følger den markedsvækst, der er i markedet. Derfor har vi nu en kapacitet på vores ægpakkeri, palletering og robotanlæg, der faktisk er langt større, end det vi i dag omsætter – for at være fremtidssikrede,” siger adm. direktør Ivan Noes.
Forventningerne til det kommende år er da også store, og Ivan Noes har store forventninger til fremtiden og forventer endnu et godt år i 2024:
”Vi forventer, at flere kommer til at bruge flere æg i den daglige kost, da det er en fødevare med en ernæringsmæssigt god profil og et lavt klimaaftryk. Alt afhængig af hvilken klimaundersøgelsesmetode vi bruger, så ligger vi mellem 1,4 og 1,8 CO2-ækvivalenter per kilo æg. Det er vi stolte af. Med den øgede kapacitet i vores produktion er vi klar til fremtiden – hvad end efterspørgslen måtte være.”