Fra juli til august lå ledigheden uændret på 87.100 fuldtidspersoner, svarende til en ledighedsprocent på 2,9 pct. Det er tiende måned i træk, at ledighedsprocenten ligger på 2,9 pct.
De seneste ledighedstal fra Danmarks Statistik viser, at ledigheden i Danmark fortsat ligger fladt på 2,9 procent for tiende måned i træk. Fra juli til august forblev antallet af ledige uændret på 87.100 fuldtidspersoner.
Ifølge cheføkonom i brancheforeningen Aktive Ejere, Bo Sandberg, er denne stabile, lave ledighed en klar indikator på et stærkt arbejdsmarked og en sund dansk økonomi.
“Lav ledighed bekræfter sammen med den rekordhøje beskæftigelse, at arbejdsmarkedet er nøglen til den bomstærke danske økonomi,” siger han.
Bo Sandberg peger på, at manglen på arbejdskraft fortsat er en udfordring, men at denne i øjeblikket afhjælpes af en udvidelse af arbejdsstyrken. Flere seniorer bliver længere tid i job, og der er også en stigning i udenlandsk arbejdskraft samt personer på kanten af arbejdsmarkedet, som nu finder beskæftigelse.
På regionalt niveau ses der små forskelle. Ledigheden faldt i Nordjylland med 0,1 procentpoint, mens resten af landet oplevede uændrede tal. Nordsjælland fortsætter med at have landets laveste ledighed på 2,1 procent, mens Byen København har den højeste med 3,6 procent.
“Der er nuanceforskelle i ledigheden. Medaljeskamlen i lav ledighed giver guld til Nordsjælland med 2,1 procent, sølv til Østsjælland med 2,2 procent og bronze til Vestjylland med 2,3 procents ledighed i august. Denne medaljeskammel er udtryk for, at der både er godt gang i hjulene i de mest velstående landsdele rundt omkring Hovedstaden, som er rig på service- og medicinalindustri, men også på den jyske vestkyst, der er rig på andre industrier, herunder offshore, siger Bo Sandberg.