Alt for mange jobopslag i restaurationsbranchen ender uden ansættelse. Det giver stadigt større mangel på arbejdskraft, og det presser i restauratørerne og hoteller på omsætning. Mange må sige nej til omsætning.
39 % af alle jobopslag i restaurationsbranchen ender uden, at man har fundet en ny medarbejder til den ledige stilling, eller at man må gå på kompromis med den kandidat, man ender med at vælge. Det viser nye tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR).
Selvom Folketinget for nyligt vedtog en ny rekrutteringsaftale, der bl.a. nedsætter beløbsgrænsen for ansættelse af udenlandske kandidater til danske jobs, så oplever man i restaurationsbranchen stadig massiv mangel på hænder.
Brancheorganisation for hotel-, restaurant- og turisterhvervet, HORESTA, vurderer, at der i skrivende stund mangler 6.000-10.000 medarbejdere. Samtidig viser tal fra STAR, at der fra september 2021 til februar 2022 var ikke mindre end 7.680 forgæves rekrutteringer i hotel- og restaurationsbranchen.
”Vi har taget nogle rigtig gode skridt i retning mod at sikre virksomhederne flere ansatte, men vi står med en arbejdskraftsmangel af hidtil usete dimensioner på tværs af hele erhvervslivet, og derfor er man nødt til at træde endnu mere på speederen fra politisk side. Hver tabt omsætningskrone på grund af manglende personale rammer både virksomhederne og betyder tabte kroner i kommune- og statskassen,” siger administrerende direktør i HORESTA, Jannick Nytoft.

