Sidste sommer gik Ledernes og Videnshuset Cabi sammen om et projekt, der skulle give unge nye muligheder på arbejdsmarkedet. Nu modtager de en million kroner fra Tuborgfondet.
Det står skidt til for de danske unge og deres tilknytning til arbejdesmarkedet. Samtidig er for mange hverken i arbejde eller under uddannelse, og det kræver målrettede indsatser at få dette billede vendt på hovedet.
Indsatsen, Lederalliancen, blev søsat af Lederne allerede i slutningen af år 2022, og er et netværk af virksomheder og lokale aktører over hele landet, som har til formål at give så mange unge som muligt en hjælpende hånd – for eksempel ved at lade de unge komme i praktik eller få job på arbejdspladsen. Projektet er støttet af Videnshuset Cabi, der arbejde for at få flere fra kanten af arbejdsmarkedet i job, samt af Dansk Industri.
Nu skyder også Tuborgfondet penge i projektet, og har netop givet tilsagn om en million kroner til projektet.
”Tuborgfondet ser et stort potentiale i, at Lederalliancen skaber nye netværk og inspiration mellem ledere og unge og derved åbner op for nye muligheder på arbejdsmarkedet for unge,” siger sekretariatschef i Tuborgfondet, Peter Giacomello.
Hos Lederne er man glad for støtten, og administrerende direktør, Bodil Nordestgaard Ismiris, mener, at pengene vil være med til at styrke indsatsen på området, og at dette i sidste ende vil være et vigtigt skridt på vejen til at få flere unge ud på arbejdspladserne eller på en uddannelse.
”Med støtten fra Tuborgfondet får vi mulighed for at styrke vores initiativ og hjælpe endnu flere unge ud på arbejdsmarkedet. Fondet anerkender med deres bevilling, at vi har den rette forståelse for, hvad der skal til for at løse et samfundsproblem med stor politisk bevågenhed. Vi får nu mulighed for at få endnu flere ledere med i projektet – og for i endnu højere grad at støtte dem med de værktøjer, der skal til for at tage imod de unge.”
Hun er også begejstret for, at Dansk Industri nu træder ind i Lederalliancen og kan bidrage til at skabe langtidsholdbare og positive forandringer for de unge. Dansk Industri indgår som regulær partner, og rådgivningsdirektør Kinga Szabo Christensen fra Dansk Industri ser frem til samarbejdet:
”Lige nu er der 42.000 unge, som hverken har et arbejde eller en uddannelse at stå op til om morgenen. Det er et kæmpe tab – både for samfundet men også for den enkelte, som går glip af vigtige fællesskaber og hverdagen med kollegaer. Derfor er det også en mærkesag for Dansk Industri at hjælpe de unge ud på arbejdsmarkedet. Det skylder vi både de unge og vores virksomheder, som har brug for en mangfoldig arbejdsstyrke,” siger hun.