Tæppeproducent Ege Carpets er med i kapløbet om Herning Kommunes Bygningspræmieringspris 2024 for naturgenopretningsprojektet Gjellerup Enge og den tilhørende Ege-gård, der er åben for offentligheden og beliggende ved hovedkontoret i Herning.
“Vi er meget glade for at modtage denne anerkendelse fra Herning Kommune, da projektet viser, hvordan vi i samarbejde med Herning Kommune, Herning Vand, Den Danske Naturfond, ARDE og lokale lodsejere stræber efter at genskabe et område med vild natur,” siger Rune Stephansen, CEO i Ege Carpets.
Herning Kommunes Bygningspræmieringspris har hvert år et særligt tema, og i år er fokus på ‘Bæredygtige byer og lokalsamfund’. Et tema, som er grundstenen i Gjellerup Enge og Ege-gården.
“Området er blandt andet udviklet for at give Herning og omegns borgere mulighed for at opleve vild natur. Projektet bidrager også til at skabe levesteder for planter og dyr og harmonerer godt med årets tema,” siger Rune Stephansen.
Vinderen af Herning Kommunes Bygningspræmieringspris 2024 bliver offentliggjort på Arkitekturens Dag mandag den 7. oktober. I alt er fire projekter nomineret.
Gjellerup Enge: Et naturgenopretningsprojekt
Naturområdet ligger mellem Birk, Hammerum og Gjellerup ved Ege Carpets fabrik. Det er et naturgenopretningsprojekt, som skal fremme biodiversiteten og skabe rekreative områder for lokalsamfundet. I dag består området blandt andet af dyrkede marker, moser, enge og vild natur med heste, bisonokser og 85 forskellige fuglearter.
“Projektet er centralt i vores vision om at give tilbage til naturen og tilføre værdi til vores samfund. Vi betragter det som vores ansvar at sikre, at vi harmonerer med naturen og aktivt deltager i dens genopretning. Ege Carpets vil gerne have en positiv indvirkning på vores omgivelser ved at fremme biodiversitet,” siger Rune Stephansen.
Gjellerup Enge har allerede opnået positive resultater, hvilket har medført en stigning på 142% i Dansk Natur Indeks (DNI) siden projektets start. DNI er et nyt koncept til beregning af arealers betydning for biodiversitetsbevarelse i Danmark.
“Vi er meget stolte af de resultater, vi har opnået indtil nu, og vi ser frem til at se, hvordan området vil udvikle sig i de kommende år,” siger Rune Stephansen.