Ledigheden i Danmark har været stabilt lav det seneste års tid, men ekspert forudser, at tingene kommer til at ændre sig i løbet af 2025.
Fra november til december forblev ledigheden den samme, og i december var der 88.300 ledige på fuld tid. Ledighedsprocenten i december var 2,9 procent, hvilket er uændret siden december 2023, det viser tal fra Danmarks Statistik.
Sammenlignet med december 2022, hvor den var lidt lavere på 2,7 procent, er der sket en stigning. Fra november til december 2024 steg antallet af aktiverede ledige med 100, mens antallet af ikke-aktiverede ledige faldt med 100.
“I tretten måneder i træk har ledighedsprocenten ligget fladt på 2,9 procent af arbejdsstyrken. Ledighedskurven kan dermed sammenlignes med en patient uden puls,” siger cheføkonom Bo Sandberg, brancheforeningen Aktive Ejere.
Ledigheden er samtidig lav over hele landet, og det er i Københavnsområdet, vi ser den højeste ledighed på 3,6 procent, mens den med bare 2,2 procent er lavest i Vestjylland og Nordsjælland.
Bo Sandberg ser dog problemer i horisonten, som kan vise sig at blive en udfordring for i det kommende år, hvor verdensøkonomien kan komme ud i mere oprørte vande, der også vil kunne mærkes i Danmark.
“Uden tøven må man formode, at 2025 bliver et udfordrende år for verdensøkonomien, men det er i det mindste en robust dansk økonomi i topform, der tager imod udfordringerne. De gode tider på arbejdsmarkedet med rekordhøj beskæftigelse og stor jobsikkerhed holder samtidig hånden under boligmarkedet,” siger Bo Sandberg.