Plantebaserede fødevarer har længe været på fremgang i de danske køkkener, og det tager man nu konsekvensen af hos DAVA Foods, og opretter en virksomhed specifikt til det plantebaserede marked.
Bælgfrugter, frø og kerner. Det er bare nogle af ingredienserne bag det nystartede DAVA Foods Ingredients A/S, der efter planen skal producere plantebaserede fødevarer til danskerne og mange flere.
Selskabet er en fusion af selskaberne, Karlsens A/S og Møllerup Brands A/S, som allerede i dag bidrager med henholdsvis et sortiment af krydderier samt frø, kerner, mel og olie.
”I DAVA Foods koncernen har vi en vision om at ville inspirere forbrugerne med sunde, sikre og innovative produkter, som er produceret ansvarligt,” siger Ivan Noes, adm. direktør i DAVA Foods.
AVA Foods Ingredients A/S er en strategisk investering for at kunne distribuere og videreforarbejde de lokale og bæredygtige afgrøder, som mange landmænd i Danish Agro koncernen, der ejer DAVA Foods Ingredients A/S, allerede kan dyrke.
Det betyder, at DAVA Foods allerede i efteråret 2022 udvider sortimentet til detail, foodservice og industri med en række danskproducerede frø, kerner, mel, olie, bælgfrugter og forædlede fødevarer, som skal supplere det brede sortiment af æg og æggebaserede produkter.
“De danske forbrugere efterspørger proteinrige, danske alternativer til de kødfrie dage, og det er helt naturligt, at vi skal have plantebaserede produkter i sortiment. Vi er derfor meget stolte af, at vi nu kan tilbyde både æg og et stort udvalg af plantebaserede produkter,” siger Ivan Noes.

