Gennem årene har der været meget fokus på, at især indvandrerkvinder havde svært ved at komme ud på arbejdsmarkedet, og i stedet endte på offentlig forsørgelse. Nye tal viser, at udviklingen så småt er ved at vende.
I 2012 var kun omkring halvdelen af kvindelige indvandrere i arbejde, og det gjorde, at invandrerkvinder samlet set udgjorde en meget stor del af andelen af danskere på offentlig forsørgelse.
Men siden da er der kommet mere skub i udviklingen, og ved udgangen af 2022 havde 64 % af de 20-64-årige indvandrere i Danmark lønmodtagerbeskæftigelse i et eller andet omfang, viser ny analyse fra Dansk Industri (DI).
“Det er en meget markant fremgang for indvandrernes beskæftigelse, og i løbet af de seneste ti år er deres andel i arbejde steget mere end for personer med dansk oprindelse. Det er glædeligt, at den stigende beskæftigelse også har fået flere med indvandrerbaggrund i arbejde, end vi tidligere har set,” siger Steen Nielsen, vicedirektør i DI.
Med udviklingen er de 20-64-årige kvindelige indvandrere kommet op på en beskæftigelsesfrekvens på 60 %.
“Det har historisk været sværere at få indvandrerkvinderne med på arbejdsmarkedet, så det er en meget positiv overraskelse. Selvom andelen er lavere end for kvinder med dansk oprindelse, så er det et rigtig godt skridt og betydningsfuldt for deres integration i Danmark,” siger Steen Nielsen.
Analysen fra DI viser samtidig, at det især er kvinder fra Syrien, Irak, Afghanistan og Somalia, der i stigende grad er kommet i arbejde.
Skal din virksomhed på MarketConnect?
Vil du have din virksomheds kontaktoplysninger på MarketConnects artikler, så potentielle kunder hurtigt kan få fat i jer?
Ønsker du kontaktoplysninger på en artikel om din virksomhed?
Ønsker du at annoncere?
Ønsker du at blive ConnectPartner?
Det koster kun 1.500 kr. ekskl. moms.
Så kontakt redaktør Klaus Thodsen
via e-mail klaus@marketconnect.dk