En ny, global undersøgelse fra Deloitte, viser, at organisationer, der prioriterer personlig udvikling, kreativitet og fordybelse, klarer sig bedre økonomisk og skaber større værdi for samfundet.
Virksomheder, der fokuserer på medarbejdernes personlige udvikling, kreativitet og fordybelse, skaber ikke kun større værdi for samfundet – de opnår også bedre økonomiske resultater.
En ny global undersøgelse fra Deloitte viser, at arbejdsgivere ikke står over for et umuligt valg mellem vækst og bundlinje – de to ting går hånd i hånd.
Helt konkret, viser undersøgelsen, at virksomheder, der prioriterer ovenstående områder, er:
- 1,8 gange mere tilbøjelige til at rapportere om bedre økonomiske resultater.
- 1,4 gange mere tilbøjelige til at skabe bred værdi for kunder og samfund.
- 1,6 gange mere tilbøjelige til at give medarbejderne meningsfulde arbejdsopgaver.
Stabilitet er afgørende for medarbejderes trivsel, men de strukturer, der tidligere sikrede den, er ved at forsvinde – og det stiller nye krav til arbejdsgiverne.
Undersøgelsen viser samtidig, at grænserne mellem privatliv og arbejdsliv bliver stadig mere udviskede, hvilket bekymrer over halvdelen (54 procent) af de adspurgte. Samtidig er traditionelle jobbeskrivelser, lineære karriereveje, egne skriveborde og faste mødetider hastigt på vej ud.
“Hvordan skaber vi psykologisk tryghed, tilhørsforhold og plads til fordybelse hos vores medarbejdere, når forretningen er under pres for at være agil og omstillingsparat? Det er noget, som mange ledere spørger sig selv om. Svaret ligger i høj grad i en gentænkning af lederens rolle, så der bliver bedre plads til det, der betyder mest – nemlig udviklingen af de menneskelige kompetencer og livslang læring,” siger Head of People & Purpose i Deloitte, Nikolaj Malchow-Møller.
Deloittes undersøgelse viser, at ledere bruger knap 40 procent af deres tid på at håndtere uplanlagte udfordringer fra dag til dag og løse administrative opgaver. Kun 13 procent af tiden bruges på at udvikle de medarbejdere, som refererer til dem.