Undersøgelsen fremhæver, at næsten en fjerdedel af Fintech-virksomheder rapporterede tab på over 1 million dollars.
En ny rapport fra Regula, der udvikler løsninger til identitetsverificering, peger på en hastigt voksende trussel fra deepfake-svindel, som især rammer finanssektoren.
Undersøgelsen “The Deepfake Trends 2024” viser, at det gennemsnitlige tab for virksomheder i finanssektoren overstiger 603.000 dollars pr. hændelse, og at næsten en fjerdedel af Fintech-virksomhederne rapporterer tab på over 1 million dollars – et niveau, der er dobbelt så højt som det globale gennemsnit. Disse tal understreger, hvor alvorligt problemet er blevet.
Ifølge Ihar Kliashchou, Chief Technology Officer hos Regula, overvurderer mange virksomheder deres evne til at opdage og håndtere deepfakes.
“Den store kløft mellem tilliden til at opdage deepfakes og de faktiske økonomiske tab viser, at mange virksomheder er dårligt forberedte på sofistikerede angreb,” udtaler Kliashchou. “Det er vigtigt, at virksomheder skifter til en liveness-centreret tilgang, der fokuserer på fysiske objekter – både ansigter og dokumenter i realtid – for at mindske risikoen for angreb,” siger han.
Rapportens data viser, at deepfake-svindel ikke blot er en teoretisk trussel, men en reel økonomisk belastning for langt de fleste virksomheder.
Hele 92 procent af de adspurgte rapporterer tab på op til 450.000 dollars, mens 10 procent melder om tab på over 1 million dollars. Finansielle tab varierer også markant mellem regioner; Mexico er hårdest ramt med gennemsnitlige tab på 627.000 dollars, tæt efterfulgt af Singapore og USA.
For at imødegå deepfake-truslen anbefaler Regula, at virksomheder implementerer flere lag af identitetsverificering og benytter teknologier som server-side genbehandling af biometriske data. Denne teknologi, sammen med en skærpet tilgang til autentificering, kan styrke virksomhedernes modstandsdygtighed over for deepfake-angreb og mindske risikoen for tab, konkluderer rapporten.