Spørger man to danske mad-iværksættere, så bliver tang i fremtiden det, vi kommer til at købe, når vi skal have snacks på bordet. Det er nemlig både godt for os og for miljøet, lyder det fra folkene bag startuppen, Wavy Wonders.
Tang. Vi kender det nok mest fra vores ture til stranden, hvor det ligger og flyder i store dynger, som vi prøver at træde udenom. Men faktisk er tang en særdeles nærende plante, og nu har to danske iværksættere sat sig for at gøre tangen til allemandsspise.
Wavy Wonders hedder virksomheden, der vil gøre tangchips til vores foretrukne snack, og folkene bag er ikke i tvivl om potentialet.
“Tang er noget, som mange anser for ildelugtende. Men det er, fordi de er stødt på brunt, rådnende tang i strandkanten. Frisk tang dufter lækkert og er nærende, og så det er bæredygtigt. Det er ganske enkelt fremtidens klimamæssige og ernæringsmæssige superfood,” siger Thomas Thulesen, der sammen med Neil Southwell har startet Wavy Wonders.
Fokus på udlandet
Virksomheden blev startet i 2020, og selvom den egentlig har hjemme i Svendborg, så bor Thomas Thulesen og Neil Southwell i henholdsvis New York og i London. Derudover har virksomheden to deltidsansatte.
Wavy Wonders producerer I dag tangchips af tang fra de norske farvande. Produktionen foregår i Øster Doense i Himmerland, og produkterne i dag kan handles i en række Irma-, Meny- og specialforretninger. Alligvel er målet at komme ud over de danske grænser. Skal virksomheden indfri sit potentiale er der brug for eksport.
”Vi nåede frem til, at smagen er det centrale i vores fortælling. Vi fik strammet vores brand op og kernefortællingen skåret ned til det kortest mulige. Nu siger vi ”lækkert, nærende, bæredygtigt” – men foretrækker det engelske ”delicious, nitritious, sustainable”, fordi vi fra starten har haft fokus på eksport,” siger Thomas Thulesen.

