En række af de største aktører i den danske ejendomsbranche er gået sammen og har stiftet den velgørende forening Real Care, som har til formål at bidrage til udviklingen af et socialt bæredygtigt samfund med fokus på at skabe trygge rammer og sikre social retfærdighed for udsatte børn og unge.
Bag ideen står Line Skovfred, som har sagt sit job op som projektleder hos LøkkeFonden for at hellige sig arbejdet i Real Care.
“Der er behov for, at vi til stadighed støtter op om de mange udsatte børn og unge rundt om i Danmark. Tallene taler deres eget tydelige sprog. 120.000 børn vokser op i hjem med alkoholmisbrug, 300.000 børn har forældre med psykiatriske diagnoser, 17 pct. af alle børn og unge i Danmark har det seneste år har været udsat for vold i hjemmet og godt hver tredje anmeldte seksualforbrydelse omhandler et barn i 0–14-årsalderen. Så det er langt fra alle børn og unge, der vokser op i trygge rammer, og dem synes jeg, at vi som samfund er forpligtet til at forsøge at hjælpe,” siger Line Skovfred.
Derfor har hun henvendt sig til en række af de største aktører i ejendomssektoren for at få dem med på ideen om at etablere en forening, der skal medvirke til at sikre adgang til lige muligheder for alle børn og unge.
“Jeg synes, at det er oplagt at netop ejendomssektoren, som skaber rammerne for både vores boliger og vores arbejdsliv også bidrager til at løfte en social opgave som denne. Ønsket er at ejendomsbranchen skal løfte i fællesskab, og heldigvis har jeg mødt masser af opbakning,” siger Line Skovfred.
Foreløbig er ejendomskoncernerne Thylander, Jeudan og DEAS Group samt advokatfirmaet Lundgrens blandt stifterne af den nye forening. Lars Thylander, der er stifter og bestyrelsesformand i Thylander, forklarer sit engagement med, at ejendomssektoren efter hans opfattelse har en forpligtelse til at tage del i opgaver som denne.
“Det er helt naturligt, at vi også giver noget tilbage,” siger Lars Thylander.
Mange forskellige slags bidrag
Ambitionen er, at de virksomheder, som støtter op om Real Care både bidrager med penge, men også forpligter sig til at indgå i et dedikeret samarbejde om mere praktiske ting, som fx at stille boliger til rådighed for udsatte unge i kortere eller længere perioder, bidrage i eventuelle mentorordninger eller helt praktisk stille timer og folk til rådighed ved events og andet.
Line Skovfred fortæller, at Real Care nu vil arbejde for at flere aktører i ejendomssektoren støtter op om Real Care, så branchen på tværs og i fællesskab kan bidrage til at gøre en konkret forskel for udsatte børn og unge. I løbet af kort tid forventer hun at kunne lancere de første projekter, som Real Care vil støtte op omkring.
“Vi forventer allerede i år at kunne uddele over en million kroner til projekter, som støtter udsatte børn og unge. Så jeg synes faktisk allerede, at vi er godt i gang,” siger hun og sætter ord på Real Cares vision:
“Real Cares vision er, at udsatte børn og unge får trygge rammer til at leve et liv med muligheder for at bryde med negativ social arv og realisere deres fulde potentiale i det samfund, som de lever og befinder sig i. Real Care skaber et forum for aktører i ejendomsbranchen, der med økonomisk støtte, forpligtende samarbejder og engagement arbejder dedikeret for at skabe et socialt bæredygtigt samfund, hvor udsatte børn og unge sikres adgang til trygge rammer og social retfærdighed.”