Der er mange problemstillinger forbundet med at implementere AI i en virksomhed, og i den forbindelse inviterede Globeteam i samarbejde med MarketConnect til vidensevent, hvor man sammen kunne blive klogere på den rette løsning.
Der var plads til både latter og faglige diskussioner over kaffen i Kinopalæet i Lyngby, da konsulentvirksomheden Globeteam i samarbejde med MarketConnect afholdt et event om AI. Selvom emnet i visse kredse kan lede til en mere dyster debat, blev det her vendt og drejet med optimistiske briller.
Det er næppe gået nogens næse forbi, at AI potentielt kan gavne arbejdspladsen økonomisk på længere sigt – og netop dette var kernen i gårsdagens arrangement, der handlede om, hvordan man bedst implementerer AI i en virksomhed.
Programmet var tætpakket med oplæg, og derfor blev der serveret morgenmad til de knap 100 gæster, så de kunne få energi til at tygge sig igennem dagens indhold. Deltagerne bestod af erhvervsfolk og andet godtfolk – alle med en fælles ambition om at forstå, hvordan man bedst muligt udnytter AI i arbejdsregi.
Til eventet kunne man høre oplæg fra repræsentanter hos Globeteam samt Sund & Bælt, Region Hovedstaden, Uhrenholt og Danmarks Miljøportal belyste sagen med deres erfaring.
Det vigtige er, at vi kommer i gang med det her hurtigst muligt. Så må man prøve at eksperimentere med det og måske slå sig lidt.
Mogens Kiær, teamlead for Microsoft Infrastructure & Cloud i Sund & Bælt.
En svær størrelse
En af deltagerne til dagens event var økonomi- og administrationschef hos Danmarks Evalueringsinstitut, Mathias Tolstrup Wester, og han lagde ikke skjul på, at for ham kan AI fremstå smule uoverskueligt.
”Kunstig intelligens kan godt forekomme bredspektret og uoverskueligt. For hvordan gør vi det, hvordan kan det gavne os? Som det er lige nu, bruger jeg det mere som et personligt redskab til at hjælpe mig med nogle af mine arbejdsopgaver. Det er dog fedt at komme her og blive inspirereret af andre, som har formået at implementere det på tværs af afdelinger – foreneligt med sikkerhed,” sagde han.
Et af de oplæg, der især inspirerede Mathias Wester, var om Sund & Bælts erfaringer med AI. De driver blandt andet Storebælt- og Øresundsforbindelsen, og har brugt det teknologiske redskab til alt fra kundehåndtering og beregninger ved vedligeholdelse af broer. Hvis man vil høre mere om dette, er det tidligere blevet belyst i podcasten ”Specialisthjørnet” af MarketConnect.
Andre gæster arbejder selv på at fremme kunstig intelligens i arbejdsregi. En af dem er Henning Langberg, der er forsker på Københavns Universitet og direktør i Tænketanken PLUS. Han forsker i at kombinere danskernes sundhedsdata med kunstig intelligens i den offentlige sundhedssektor, og han så en fordel i at høre, hvordan man bruger det på tværs af brancher.
”Jeg synes, det har været spændende at høre om andre og forstå, hvordan AI kan hjælpe dem på for eksempel miljøområdet, transportområdet og levnedsmiddelområdet.”
Fælles oplevelser
Dagens sidste indspark bestod af en paneldebat med stifter og adm. direktør af PressConnect, Morten Huse Eikrem-Jeppesen, som ordstyrer.
Her deltog Mogens Kiær, teamlead for Microsoft Infrastructure & Cloud i Sund & Bælt. Vice president indenfor IT hos Uhrenholt, Lars Filstrup, og sektionschef for arkitektur og AI i Region Hovedstaden, Søren Zachariassen.
For Søren Zachariassens vedkommende arbejder de med at integrere CoPilot i forenelighed med Office365 hos Region Hovedstaden. Regionen huser næsten 2 millioner indbyggere og 8 hospitaler, som det er en større proces. En af hans bekymringer er, at AI kunne gå hen og blive for omkostningstungt, da de grundet brugen af CoPilot forpligter sig til Microsoft, som historisk set har haft en tendens til at hæve priserne over tid. Dog er han optimistisk og tror på, at Microsoft vil tilpasse sig markedsprisen.
Selvom paneldeltagerne repræsenterede vidt forskellige brancher, var de enige om, at der er mange ligheder i de udfordringer og muligheder, de hver har oplevet, ved arbejdet med AI.
”Vi er ikke alene om at udforske AI’s muligheder og begrænsninger. Der er så mange lighedspunkter mellem vores rejse og jeres rejse. Det vigtige er, at vi kommer i gang med det her hurtigst muligt. Så må man prøve at eksperimentere med det og måske slå sig lidt, men det lærer man af,” sagde Mogens Kiær.