Steffen Max Høgh har i denne omgang Rune Jørgensen, som er chef for Sustainability & ESG hos Chr. Hansen i studiet til en snak om EU-lovgivning, data, greenwashing medarbejdernes bæredygtighedsviden og kommunikation om bæredygtighed hos Chr. Hansen.
I 2019 fik den danske bioscience-virksomhed Chr. Hansen titlen ”Verdens mest bæredygtige virksomhed” af Corporate Knights-ranking, og det satte dem både på verdenskortet og forpligtede dem på deres videre færd mod en mere bæredygtig forretning.
Hør hvad titlen har haft af betydning og forstå hvad det præcis er, virksomheden gør for planeten med deres produkter inden for fødevarekulturer, enzymer, probiotika m.m.
Rune Jørgensen, som er chef for Sustainability & ESG hos Chr. Hansen, har i dag sat sig i den varme stol hos Steffen Max Høgh. Rune har stor erfaring med bæredygtighed fra blandt andre Novo, EY og NIRAS. Han fortæller, at den nemmeste måde at forstå hvad Chr. Hansen laver, er at dykke ned i deres kundesegmenter:
- Landbrug og produktion af afgrøder, hvor de leverer de biologisk baseret plantebeskyttelse, der kan nedbringe forbruget af kemiske pesticider.
- Mejeriproduktion, hvor de arbejder på løsninger, der kan give mejerier bedre udbytte af den samme mængde mælk.
- Holdbarhedsforlængelse af fødevareprodukter, hvor de arbejder med løsninger, der kan være med til at forlænge levetiden for mad – for madspild er et af verdens større problemer, og cirka en tredjedel af al mad, der produceres på verdensplan går til spilde.
Med hensyn til det sidste punkt, holdbarhedsforlængelse af fødevareprodukter, er der ofte en udfordring i at forklare myndigheder og lovgivere, hvad det handler om:
”Det kan være svært at forstå mikrobiologiske løsninger og fermentering, som egentlig er en tusinde år gammel proces men som Chr. Hansen har ”sat strøm til”. Derfor har myndigheder og lovgivere også svært ved at forstå både de positive aspekter men også risikomomenterne ved disse processer,” fortæller Rune Jørgensen.
Lyt til ugens afsnit af Bæredygtig Business lige her