Mange danske virksomheder benytter sig ikke af de muligheder, den internationale rekruttering giver dem. Frygten for at få store omkostninger i kølvandet afskrækker mange.
Mulighederne for at rekruttere internationalt bliver stadigt større, og stadigt flere virksomheder har da også en række nationaliteter ansat, ligesom mange har eksempelvis it-folk ansat i lande langt fra Danmark.
Ikke desto mindre er der også mange, der stadigt ikke er hoppet med på vognen, selvom det f.eks. kunne gavne virksomheden i bestræbelserne på at skaffe mere specialiseret arbejdskraft. En ny undersøgelse, foretaget af YouGov, har undersøgt en lang række danske virksomheders brug af udenlandsk arbejdskraft.
Her svarer 30 %, at at de ønsker at rekruttere globalt, men at de frygter omkostningerne i flere aspekter i de globale ansættelser, såsom rekruttering, løn og administration.
”Vi har med et arbejdsmarked at gøre, der har udviklet sig radikalt de sidste ti år. Vi er blevet fleksible nok til at arbejde hjemmefra, hvilket muliggør, at vores arbejdsplads lige så vel kan ligge i New York som Næstved. Derfor må vi hurtigst muligt sørge for, at virksomhederne tør at gå med udviklingen og potentialet,” siger Daniel Eisenberg, nordisk chef for Deel, der via sin platform forbinder eksperter og virksomheder i over 60 lande
Ifølge Danske Bank, er Danmark et succesfuldt iværksætterland med mere end 60.000 nye arbejdspladser, skabt af nyetablerede mikrovirksomheder – og af store globale enhjørninger, der slår sig ned i Danmark. Men på trods af succesen, kan der være tegn på krise forude. I Danmark tager det omkring 74 dage at besætte IT-stillinger, hvilket er 14% over det nordiske gennemsnit.
”Man kan roligt sige, at Danmark har skabt en fantastisk base for iværksætter-talenterne til at starte deres virksomhed på. Men der vil komme et tidspunkt i deres vækst-eventyr, hvor de vil blive mødt af rekrutteringsproblemer, hvilket de færreste vil have forudset som en stopklods – hvorfor den vil ramme endnu hårdere,” siger Daniel Eisenberg.