Axcelfuture flytter og skifter navn til Erhvervslivets Tænketank. Forandringen markerer et skridt mod fuld organisatorisk og økonomisk uafhængighed med støtte fra over 25 partnere.
Erhvervslivets Tænketank vil fortsat koncentrere sig om fire hovedområder: Investeringsklima, ansvarlig virksomhedsledelse, klima-energi og geopolitik. Navneskiftet fremhæver betydningen af erhvervslivets indflydelse på samfundet.
De seneste to år har Erhvervslivets Tænketank indgået betydelige partnerskaber med blandt andre EY, Novo Nordisk Fonden, Augustinus Fabrikker og PKA, og fastholder samtidig en solid relation til Axcel.
Christian Frigast, der har været formand siden etableringen i 2013, ser tidspunktet for navneskiftet som det helt rigtige.
“Vi har skabt et stærkt forum for erhvervslivet og det omkringliggende samfund, hvor nære samarbejdspartnere bakker os op både fagligt og økonomisk. Med en robust governance og identitet på plads, gør vi os nu endnu mere relevante. Jeg ser frem til sammen med den øvrige bestyrelse at sætte retningen fremover,” siger Christian Frigast.
Takket være generøse bidrag
Også Christian Schmidt-Jacobsen, der er managing partner hos Axcel og bestyrelsesmedlem i Erhvervslivets Tænketank, understreger, at tiden er moden til, at tænketanken skifter navn og bliver sat fri.
“Axcelfuture blev til takket være generøse bidrag fra en række medarbejdere hos Axcel, der ønskede at sætte fokus på investeringsklimaet i Danmark, som der var opstået en oprigtig bekymring for ovenpå finanskrisen. Men det var ikke hensigten, at Axcel på længere sigt skulle være base for en tænketank, og derfor er jeg glad for, at vi ved fælles indsats har etableret en så stærk platform, at Axcelfuture nu kan træde ind på scenen som Erhvervslivets Tænketank,” siger Christian Schmidt-Jacobsen.
Dyb faglighed og tæt samarbejde
Joachim Sperling fortsætter som direktør i Erhvervslivets Tænketank.
“Vi stræber efter dyb faglighed og et tæt samarbejde med erhvervsliv, organisationer og forskere – gerne gennem vores velafprøvede advisory board model, der samler forskellige interesser og viden om det samme bord. Vi bistår virksomheder og organisationer med at forstå de store udfordringer, der påvirker investeringsklimaet fx i form af kompleks regulering og ny teknologi. Og så omsætter vi vores indsigter til operationelle analyser og anbefalinger,” siger Joachim Sperling.
Erhvervslivets Tænketank flyttede før sommer ind i Svenn Eske Kristensens ikoniske bygning i Bredgade 40, hvor også Thylander-Gruppen, Bankinvest, Altor og Uddannelses- og Forskningsministeriet holder til.