Der er faldet dom i sagen mellem værkstedskæden Skorstensgaard og De Danske Bilimportører. Sagen har omhandlet en række sager om Skorstensgaaards markedsføring. Ved Vestre Landsret fik Skorstensgaard sidste år fuldt medhold, mens De Danske Bilimportører blev dømt til at betale 250.000 kr.
“Det er en sejr for den frie konkurrence og for de danske bilejere, at De Danske Bilimportører ikke får held med at trække denne hetz-lignende sag yderligere i langdrag,” siger ejerleder og administrerende direktør i Skorstensgaard-kæden, Anders Skorstensgaard.
Sagen omkring værkstedskædens priskoncepter og markedsføring har nået sin afslutning i form af en stadfæstelse i Vestre Landsret, der slår fast, at kædens kvalitet af værksteder, og priskoncepter, herunder Skorstensgaard 20% og 40% Prispres-koncepter, er fuldt lovlige, og sikrer bilejerne lavere værkstedsregninger end på mærkeværkstederne.
Ved samme lejlighed slog landsretten fast, at værkstedskædens slogan “Tyske Værkstedspriser” samt udsagn om, at Skorstensgaard matcher tyske værkstedspriser, som kæden er blevet landskendt på, er fuldt ud lovlige.”
Sagen er afgjort
Med baggrund i flere end 340 kvalitetstests alene i 2021 år fandt Vestre Landsret det bevist, at Skorstensgaard er fuldt berettiget til at markedsføre sine værkstedsydelser med, at de kvalitetsmæssigt er på niveau med mærkeværkstedernes gennemsnit. Landsretten udtalte i sin dom af den 25. november 2021, at Skorstensgaard har dokumenteret kvalitet af deres arbejde.
Derudover slår dommen fast, at Skorstensgaard og resten af den frie værkstedsbranche, har ret til at anvende bilmærkerne i sin online-markedsføring.
“Det er nu endegyldigt slået fast i retssystemet, at Skorstensgaard leverer samme høje kvalitet som mærkeværkstederne, og at vores priskoncepter er fuldt lovlige, siger Anders Skorstensgaard.
De Danske Bilimportører blev med landsrettens afgørelse dømt til at skulle betale en kvart million kroner i sagsomkostninger til Skorstensgaard.
Ifølge retsplejeloven kan Procesbevillingsnævnet give tilladelse til prøvelse i 3. instans af en dom, der er afsagt af en landsret, hvis sagen er af principiel karakter. Procesbevillingsnævnet har imidlertid ikke fundet grundlag for at imødekomme anmodningen fra De Danske Bilimportører. Nævnets afgørelse kan ikke ankes.