Cybersikkerhedsvirksomheden Nixu har gennemført en undersøgelse, der viser både opmuntrende fremskridt og stigende bekymringer blandt mere end 370 nordeuropæiske organisationer. 50 procent af organisationerne når kun op på et dårligt eller mangelfuldt niveau, hvad angår deres cybersikkerhed.
Det er ikke alle steder, det står lige godt til med cybersikkerheden rundt omkring i Nordeuropa. Gennem det seneste år har en lang række forskellige rapporter vist store fejl og mangler i sikkerheden, og at mange virksomheder ikke har den rette viden og indsigt til at dæmme op for de cyberkriminelle.
Cybersikkerhedsvirksomheden Nixu har med sin seneste rapport ‘Nixu Cybersecurity Index’ vist, at der er betydelige problemer med sikkerheden i cyberspace for mange danske og nordeuropæiske virksomheder og organisationer.
Over 80 procent af de adspurgte organisationer understreger, at behovet for at sikre forretningsmæssig modstandsdygtighed er den vigtigste drivkraft for deres cybersikkerhedsinvesteringer.
“Den fremtrædende plads for forretningsrobusthed som drivkraft for cybersikkerhedsinvesteringer fremhæver den stigende bevidsthed om behovet for at beskytte driften og sikre kontinuitet. Samlet set afspejler Nixu Cybersecurity Index 2023 vores dedikation til at levere værdifuld viden, der kan hjælpe organisationer med at skræddersy deres cybersikkerhedsstrategier,” siger Teemu Salmi, CEO for Nixu.
Styrker konkurrenceevnen
I alt 372 cybersikkerheds- og virksomhedsledere fra forskellige brancher og lande har deltaget i undersøgelsen, den måler måler cybersikkerhedens modenhed ved at evaluere fire præstationsfaktorer: Nuværende tilstand, ledelse, finansielle investeringer og fremtidige udviklingsplaner.
Dette års gennemsnitlige score 65 er ikke helt tilfredsstillende på indeksskalaen 10-100. De nordiske lande, der klarede sig bedst, var Danmark og Norge, som når et tilfredsstillende niveau.
De vigtigste resultater i undersøgelsen er
- Opretholdelse af virksomhedens modstandsdygtighed er den vigtigste drivkraft for cybersikkerhedsinvesteringer
- AI skaber hidtil uset bekymring ved at muliggøre raffinerede angreb, men det styrker også forsvaret
- Sikkerhedsovervågning, bevidsthed og identitets- og adgangsadministration er topprioriteter i regionen
- Et stort præstationsgab mellem de bedste og resten: De toppræsterende prioriterer risikostyring
- De fleste organisationer sigter mod en beskeden stigning i antal ansatte til cybersikkerhed.
Samtidig viser rapporten, at jo bedre en virksomhed scorer på indeksskalaen, jo bedre klarer de sig i forhold til konkurrenterne i branchen, og det er godt nyt for danske virksomheder, der generelt prioriterer cybersikkerheden højt.
Det gælder især virksomheder, der prioriterer risikostyring, inkluderer cyber-sikkerhed i ledelsesdiskussioner og allokerer en betydelig del af deres IKT-budget til cyber-sikkerhed.
Efter det seneste års mange hackerangreb, kan mange virksomheder være blevet ekstra opmærksomme på, at det kan koste penge, ordre, konkurrenceevne og et ordentligt hak i omdømmet, hvis man ikke formår at holde hackerne ude.
“Beslutninger om investeringer i cybersikkerhed er rykket helt op blandt topledelsen i virksomhederne. Jeg tror, det har meget at gøre med den massive kampagne, der har kørt omkring NIS2. Der er især fokus på identity and access management. Og det, der driver hele processen, er naturligvis frygten for ikke at være robust nok til at modstå et angreb på forretningen,” siger Henrik Engqvist, som er Market Unit Lead for Nixu i Danmark.
Skal din virksomhed på MarketConnect?
Vil du have din virksomheds kontaktoplysninger på MarketConnects artikler, så potentielle kunder hurtigt kan få fat i jer?
Ønsker du kontaktoplysninger på en artikel om din virksomhed?
Ønsker du at annoncere?
Ønsker du at blive ConnectPartner?
Det koster kun 1.500 kr. ekskl. moms.
Så kontakt redaktør Klaus Thodsen
via e-mail klaus@marketconnect.dk