To af landets største fonde bevilger 31 millioner kroner til den nationale programindsats Engineering i skolen. Kan blive et springbræt for flere faglærte, håber organisation.
Det kniber med at få de unge ind på de danske erhvervsuddannelser, og samtidig stiger manglen på faglærte ude i de danske virksomheder, der bl.a. skal være med til at føre den grønne omstilling ud i livet.
Det er realiteterne, og det er også én af grundende til at Novo Nordisk Fonden og VILLUM FONDEN nu donerer 30,8 millioner kroner til den nationale programindsats Engineering i Skolen, som over de næste fire år skal kompetenceudvikle 1.000 lærere og mere end 40.000 elever.
Målet med donationen er blandt andet at styrke elevernes materialekendskab og håndværksfærdigheder, og hos Engineer the Future, der er en bred alliance af teknologistærke virksomheder, uddannelsesinstitutioner og organisationer, vækker det et håb om, at flere unge i fremtiden vil være erhvervsskolerne og de tage en faguddannelse.
“Vi har brug for alle børn i science og teknologi, og det kræver en undervisning, hvor der er er plads til forskellige måder at tænke på. Vi er meget taknemmelige for fondsopbakningen, som skaber rammerne for, at endnu flere elever kan udvikle praksisfaglige kompetencer, når de arbejder med autentiske problemstillinger i engineering-designprocesser. Det skal være springbræt for, at flere bliver faglærte eller kandidat inden for ingeniørfaget, science eller it,” siger konstitueret direktør Katja Teilmann i Engineer the Future.
Hos Novo Nordisk Fonden fortæller Berith Bjørnholm, Senior Vice President for Education & Outreach, at er fonden er glade for de mange partnere, der indgår i projektet og bidrager til udvikling, implementering og forankring af kompetenceudviklingen af lærere og elever.
“Ved at koble elevernes praksisfaglighed med naturfaglig viden og problemløsning er Engineering i skolen med til at motivere en bredere kreds af børn og unge. Samtidig kan det hjælpe til at klæde eleverne bedre på i forhold til at vælge en erhvervsrettet uddannelse med naturfagligt og teknisk indhold, hvad enten det er som faglært eller som kandidat,” siger hun.
Partnerne i projektet er bl.a. Naturvidenskabernes Hus, Dansk Metal og professionshøjskolerne KP, VIA, Absalon og UCS.