Normalt tager byggeriet af en vaskehal tre måneder, men ved hjælp af byggemoduler, der leveres som samlesæt, vil Wash World nedbringe byggetiden på pladsen til tre dage. Det betyder blandt andet, at vaskehallerne fremadrettet vil kunne flyttes og genbruges.
Du har nok næppe tænkt over det før, men det er faktisk en omstændig proces at bygge en vaskehal. Op mod tre måneder tager det normalt, men det ser man hos danske Wash World ingen grund til at lade sig begrænse af.
De har de seneste 11 år etableret mere end 200 vaskehaller i Danmark, Sverige, Norge og Tyskland, og nu kan ny byggeteknologi være med til at gøre byggeriet markant hurtigere, end det er i dag.
Wash World har således allieret sig med det danske udviklingshus Ipart, som er specialiseret i modulbyggeri, hvor konstruktionsarbejdet foregår på en fabrik, hvorefter bygningens dele bliver transporteret ud til den konkrete lokation og samlet her.
I de senere år har Ipart blandt andet haft stor succes med at udbrede dette byggekoncept i Norge.
”Vi har store forventninger til samarbejdet med Ipart, fordi det bringer mange fordele med sig. For det første er det forretningsmæssigt smart at kunne bevæge sig meget hurtigt fra tanke til handling,” siger Lars Hecht, adm. direktør i Wash World.
Han fortæller videre, at virksomheden fremover kommer til at have et antal vaskehaller på lager, så der altid kan etableres haller i nye byer, så snart forarbejdet er på plads.
“Vi skal i princippet kun samle delene som byggeklodser og sætte strøm til det færdige byggeri. Det betyder blandt andet, at vi vil kunne flytte bygningerne og genbruge dem et andet sted, når det bliver relevant” siger han.
Derudover har modulbyggeriet en række fordele i forhold til byggeriets kvalitet såvel som arbejdsmiljøet, forklarer Ole Vadstrup, projektchef i IPart.
”Rent byggeteknisk er der nogle store fordele forbundet med at bygge indenfor i en produktionshal i stedet for udenfor på en byggeplads. Alene det at arbejdet foregår i tørvejr højner både effektiviteten og kvaliteten. Derudover eliminerer metoden stort set alt byggestøj, hvilket plejer at være til stor glæde for naboerne,” siger han.