Danske Decoflame har produceret biopejse siden 2008, og oplever lige nu så stor interesse, at omsætningen er vokset med 30 %. Samtidig hamstrer forhandlerne bioethanol i sådan en grad, at salget i år er 20 gange større end normalt.
El, gas, træpiller og brænde har alt sammen været udsat for store prisstigninger de seneste år, og det har fået mange danskere til at se sig om efter alternative varmekilder. Hos den danske biopejs-producent, Decoflame, der tilbyder et alternativ til konventionelle brændeovne og pejse, mærker man i høj grad de stigende interesse.
Gennem 2022 er antallet af forhandlere af biopejsene mere end fordoblet i Danmark, og det med en omsætningsvækst på 30 % i regnskabsåret 2022/23 til følge. Her er det blandt andet brændeovnsforhandlere, som i stigende grad tager biopejsene ind som et alternativ til de træfyrede brændeovne.
Samtidig er der vækst i eksporten til England, Frankrig, Norge og Sverige, hvor meget høje energipriser er med til at give stor efterspørgsel på de danskproducerede biopejse, ligesom man arbejder sammen med en række typehusfirmaer rundt omkring i Danmark.
Et mere miljøvenligt alternativ
Væksten i efterspørgslen på biopejse er først og fremmest drevet af de høje energipriser. Men hos Decoflame ser CEO, Kjell Thomsen, et stort vækstpotentiale, der rækker udover den aktuelle energikrise, fordi biopejse er mere miljøvenlige end konventionelle brændeovne.
Hvor brændeovne udleder røgpartikler, der har dokumenterede skadelige effekter på helbredet, udleder en biopejs ikke røg, men varme, fordampet sprit og CO2. Her udleder en biopejs op til 100 gange mindre CO2 end en konventionel, træfyret brændeovn – nemlig kun 0,0011 procent CO2, hvor en korrekt optændt brændeovn, der fyrer med tørt træ, gennemsnitligt udleder 0,1 %.
Bioethanol, eller træsprit, fremstilles ved fermentering af sukkerstoffer eller stivelsesafgrøder.
“Alle ved, hvad en brændeovn er, men relativt få har kendt til biopejse. Nu oplever vi, at forbrugerne er ved at få øjnene op for, at bioethanol udleder langt mindre CO2 og færre skadelige partikler og derfor er bedre for sundheden og klimaet, end når du fyrer med brænde,” siger Kjell Thomsen.
I det kommende år er forudsigelsen, at væksten fortsætter med minimum 30 procent. Her er der især store forventninger til eksporten til Norge og Sverige samtidig med, at Decoflame arbejder på at udvide med forhandlere på nye, internationale markeder.
Stor efterspørgsel på bioethanol
Decoflame forhandler også bioethanol til pejsene, og her har virksomheden oplevet en markant stigende efterspørgsel, hvor der sendes 35 gange mere ud af huset end sidste år. Det skyldes, at forhandlerne køber store mængder hjem for at sikre, at de kan forsyne forbrugerne. For ifølge Kjell Thomsen bør forbrugerne udelukkende anvende bioethanol, der er produceret specifikt til biopejse.
“Vi anbefaler at fyre med bioethanol, der har en alkoholprocent på mellem 96,5 og 97,5 procent. De resterende procent er vand og tilsætningsstoffer, der blandt andet forhindrer menneskelig konsumering. Her er det ikke ligegyldigt, hvad producenten har tilsat, da det i værste tilfælde kan give lugtgener og skade din pejs,” siger Kjell Thomsen.
Han fortæller videre, at sammenlignes effekten af at fyre med bioethanol og brænde, vil en biopejs typisk producere 2-4 kW varme, hvor en brændeovn typisk kan yde 6-8 kW varme. Men da der ikke dannes røg eller aske ved afbrænding af bioethanol, skal biopejse ikke tilsluttes en skorsten eller aftræk. Det betyder, at der ikke er varmetab, da al varme bliver inden døre.
Skal din virksomhed på MarketConnect?
Vil du have din virksomheds kontaktoplysninger på MarketConnects artikler, så potentielle kunder hurtigt kan få fat i jer?
Ønsker du kontaktoplysninger på en artikel om din virksomhed?
Ønsker du at annoncere?
Ønsker du at blive ConnectPartner?
Det koster kun 1.500 kr. ekskl. moms.
Så kontakt redaktør Klaus Thodsen
via e-mail klaus@marketconnect.dk