Siden coronaen lettede over landet, har danskerne i den grad været storforbrugere af musik, hvilket gav en rekordvækst på 61 procent i 2022. Allerede i år forventes dog en mere moderat vækst på syv procent.
Der er blevet lyttet musik, købt plader og gået til koncerter i meget stor stil, siden landet blev genåbnet efter coronaen og dens nedlukninger, og det har givet helt uhørte vækstrater i den danske musikbranche sidste år.
Men ifølge PwC’s nye analyse af musikmarkedet, er væksten ved at løje af for denne gang, og befinder sig for det seneste år på syv procent, hvilket er mere normalt for branchen end de 61 procent, vi så sidste år. Især markedet for live-musik steg med hele 120 procent fra 2021 til 2022 til 3,9 mia. kr., og med en mere moderat, men stadig høj, vækst de kommende år forventes markedet for live musik at ramme 4,4 mia. kr. i 2027.
“Der er kommet gang i festivalerne og koncerterne igen efter et par hårde år under COVID-19-pandemien, og ligesom sidste år driver det musikbranchens store fremgang. Med en forventet vækst på ca. 7 % i 2023 for den samlede musikbranche kommer branchen tilbage på niveauet før COVID-19-pandemien,” siger Leif Ulbæk Jensen, partner og medieekspert i PwC.
Analysen viser desuden, at væksten inden for det danske marked for musikstreaming forventes at ligge stabilt de kommende år og vokse med gennemsnitligt med ca. 1,3 % om året fra 2023 til 2027, hvor omsætning vil udgøre ca. 985 mio. kr. fordelt på annonce- og forbrugerindtægter.
“Markedet for streaming af musik ser efterhånden ud til at være mættet i Danmark, mens der fortsat er udsigt til lidt højere vækstrater på globalt plan,” siger Leif Ulbæk Jensen og henviser til, at det globale marked for musikstreaming forventes at vokse med i gennemsnit ca. 4,4 % årligt til 34 mia. USD i 2027.