De store internationale tjenester, vi booker vores hotelværelser gennem, tager en stor del af omsætningen fra hotellerne, og sender pengene ud af landet. Det vil et nyt københavnsk alternativ til de store tjenester gøre noget ved.
CoolCopenhagen er navnet, du eller andre skal huske næste gang, du skal booke hotelværelse i København. Den nye bookingtjeneste til hoteller, oplevelser og restauranter så dagens lys i december måned, og er sat i verden som et lokalt alternativ til de store internationale tjenester som hotels.com og lignende sites.
Og der er flere gode grunde til, at den nye tjeneste tager denne kamp op med bookinggiganterne.
“Det er ikke usædvanligt, at de store bookingtjenester tager op til 25 % af prisen for en booking i kommission. Det er en kæmpe andel af et hotels årlige omsætning, de mister på denne måde og det gør ondt, især i disse tider, hvor rigtig mange er pressede på indtjeningen, og har et stort efterslæb fra coronatiden, hvor alt var lukket ned,” siger Inge Sommer, CEO i CoolCopenhagen.
Ved lanceringen kunne tjenesten prale af at huse 10.000 hotelværelser, samt et hav af københavnske oplevelser og restauranter. Derudover er der en lang række ambassadører, der giver deres bud på, hvad man bør spise eller opleve i byen.
Konceptet er meget skalerbart, da alle hoteller – både danske og udenlandske – har samme udfordring som de københavnske.
Inge Sommer, CEO i CoolCopenhagen.
En krig på tværs
Det har på alle måder været en lang proces for Inge Sommer og CoolCopenhagen at komme fra den originale ide, til at bookingsitet i dag er lanceret og klart til brug.
Bag den nye tjeneste står de fire københavnske hotelkæder Arthur Hotels, Absalon Hotels, Guldsmeden Hotels og Hotel SKT. Annæ, der valgte at gå sammen om at skabe et lokalt og mere bæredygtigt alternativ til de store internationale spillere på markedet.
Siden har en lang række hoteller valgt at blive en del af det nye bookingsite, bl.a. Hotel d’Angleterre, der tidligt kunne se ideen i det nye koncept, der i begyndelsen ikke var andet end en idé.
“Da jeg startede, var der endnu ikke oprettet et firma. Der var en klar ide om, hvorfor vi skulle virksomheden skulle etableres og hvad der skulle gøres, men alt skulle laves helt fra bunden. Vores koncept, hjemmeside og onboarding af hoteller, oplevelser og restauranter, ikke mindst. Så det har været et langt sejt træk at nå hertil, hvor vi er i dag,” siger Inge Sommer.
Èn af de største udfordringer viste sig dog at opstå et helt andet sted end i den danske hotelbranche. For da hjemmesiden og den bagvedliggende teknologi skulle udvikles og implementeres, blev valget lagt på et firma med ukrainske it-folk til opgaven.
“Vi lavede et samarbejde med virksomheden, inden Putin gik ind i Ukraine. Og det har været en vild oplevelse at arbejde med de her mennesker, der befinder sig i en ekstrem situation. Vi har oplevet, at der var missilangreb, når vi holdt møder online. Flere af dem har måtte flygte fra deres by, men de har kunnet fortsætte med at arbejde. Man kan ikke forberede sig på sådan en situation, men de har klaret det helt fantastisk under så svære forhold.”
Skalerbart koncept
At nå til lanceringen, har på mange måder været en større udfordring, end nogle i begyndelsen havde forestillet sig. Den originale ide til bookingsitet udsprang under coronaen, hvor hele branchen var lukket ned og under stort pres.
Da epidemien lettede og hverdagen vendte tilbage, var det en stærkt økonomisk udfordret hotelbranche, der igen slog dørene op, hvor kun få havde tid og overskud til for alvor at engagere sig i den nye bookingtjenestes koncept.
“Heldigvis betalte det sig at være vedholdende og hotellerne kunne jo se, hvordan vores ide ville komme dem til gode. Vi tager kun 10 % i kommission for de bookinger, der kommer gennem os. Det er potentielt rigtig mange flere penge, hotellerne kan beholde på denne måde,” siger Inge Sommer.
Samtidig kan både hoteller, restauranter og kulturliv se ideen i at skabe en såkaldt one-stop-shop, hvor man både kan booke sit hotelværelse, et bord på en restaurant og en tur i kulturlivet – fx Tivoli.
“Det gav rigtig god mening at få alle med ombord på denne måde, da det også giver de besøgende på hjemmesiden et indblik i, hvor mange skønne oplevelser, man kan få i København, og hvad byen i det hele taget har at byde på.”
Selvom navnet er CoolCopenhagen, med særligt fokus på netop København, så mener Inge Sommer, at konceptet over tid har potentiale til at opskalere og på sigt rykke ud til andre byer i Danmark og til andre lande.
“Konceptet er meget skalerbart, da alle hoteller – både danske og udenlandske – har samme udfordring som de københavnske. Vores mål er i første omgang at 5 % af de københavnske hotelbookinger foretaget af danskere skal foregå via os.”
Skal din virksomhed på MarketConnect?
Vil du have din virksomheds kontaktoplysninger på MarketConnects artikler, så potentielle kunder hurtigt kan få fat i jer?
Ønsker du kontaktoplysninger på en artikel om din virksomhed?
Ønsker du at annoncere?
Ønsker du at blive ConnectPartner?
Det koster kun 1.500 kr. ekskl. moms.
Så kontakt redaktør Klaus Thodsen
via e-mail klaus@marketconnect.dk