Arbejdspladserne tilbyder flere og flere muligheder for at arbejde hjemme – samtidig viser nye tal, at stressen blandt dem, der arbejder hybridt, også er stigende.
Du arbejder sikkert hjemme nu og da, og måske har din arbejdsplads endda klare regler for, hvor mange dage du skal arbejde hjemme og på kontoret hver uge.
Ifølge nye tal fra Dansk Industri viser, at 88 procent af de adspurgte tilbyder hjemmearbejde, og 65 procent har indført tiltag for at fremme og koordinere fysisk fremmøde.
Samtidig viser nye tal fra forsikringsselskab Ifs nye nordiske helbredsrapport, at 30 procent af respondenterne i gruppen, som kombinerer kontor- og hjemmearbejde (hybridarbejde), jævnligt oplever stressoplevelser.
Konsekvenserne af denne stress er især søvnproblemer, angst, koncentration og hukommelse, der påvirker både privatlivet og vores arbejdsevne: Halvdelen af den nordiske befolkning har oplevet, at arbejdsevnen er nedsat på grund af stress, hvilket medfører et højt sygefravær.
“Stress er ikke skadeligt i sig selv. I korte perioder kan det give en følelse af at vokse og udvikle sig, hvis man er i stand til at løse de udfordringer, man står i. Men at være i en tilstand med negativ stress over længere tid med en følelse af, at man ikke har kontrol, det kan påvirke ens helbred meget negativt,” siger Kristina Ström Olsson, nordisk helsestrateg hos If.
Samtidig viser undersøgelsen fra Dansk Industri, at 23 procent af de adspurgte virksomheder arbejder med forskellige tiltag, der skal gøre den fysiske arbejdsplads mere attraktiv ved hjælp af indretning og faciliteter.
“Der er helt klart sket en bevægelse de seneste år, hvor virksomheder genindretter arbejdspladserne, så forskellige opgaver understøttes af indretning, der passer til aktiviteten, som f.eks. fordybelsesrum. Det er også et ønske om at understøtte det sociale liv med loungeområder. Nogle gør også arbejdspladsen mere attraktiv med en juicebar eller foodtruck,” siger Christine Secher, fagleder for Future of Work i Dank Industri.