Efter en lang karriere i værktøjsbranchen, har Michael Petræus valgt at blive selvstændig inden for en helt anden branche. Fremover står der yoga og mere åndelig ro på dagsordenen.
I mere end et årti har Michael Petræus siddet trygt og godt i stolen som salgs- og marketingschef i værktøjsfabrikanten Festools danske afdeling.
Udover dette virke har han bl.a. været bestyrelsesmedlem i Dansk Erhverv, og har i det hele taget haft en lang karriere inden for branchen. Men nu er det snart slut.
Pr. 1. juni springer han nemlig ud som selvstændig yogainstruktør i sit eget nystartede firma, Yoggee Ki-Yay, en reference til Bruce Willis rolle i Die Hard-filmene.
Selvom beslutningen ikke har været let, har den ifølge Michael selv været undervejs i et godt stykke tid.
“Jeg har arbejdet i 40 år, og har tit tænkt på at lave noget andet. Før corona var jeg syv uger i Thailand for at dyrke yoga. Den fred og ro, det gav mig, det ville jeg have mere af, og så begyndte tanken for alvor at trænge sig på om, at det kunne være fedt at gøre det til en levevej,” siger han.
En ny start
Med et godt job og en god karriere i Festool var Michael Petræus ikke interesseret i at skifte til et andet selskab, og da mulighederne for et internationalt job i Festool, hvor basen stadig kunne være København ikke var muligt, kom ideen om at prøve noget helt nyt langsomt nærmere og nærmere.
“Efter corona tænkte jeg meget over, hvad jeg egentlig ville med resten af mit arbejdsliv. Der var også lidt empty-nest-syndrom over det, da ungerne er fløjet fra reden, og jeg selv havde trang til noget nyt. Så tog jeg en yoga-uddannelse her i København, og der fik jeg virkelig blod på tanden.”
På uddannelsen blev Michael og de andre elever sat grundigt ind i yogaens væsen, i meditation og det rent lægefaglige, der ligger bag udøvelsen af yoga. Det tændte for alvor ideen om at blive selvstændig – og også en idé om, hvilken retning han ville gå i.
“De yogatimer og kurser, jeg har været på, bestod næsten altid kun af kvinder. Jeg synes, det er underligt, at yoga i den grad er en kvindeting, især taget i betragtning, at mænds sundhed halter så meget bagefter kvinderne, og at mænd kunne vinde virkelig meget ved at prøve yoga. Så det er lidt blevet min mission,” siger han.
Få fat i mændene
At mænds sundhed halter langt efter kvindernes er efterhånden en gammelkendt nyhed. Derfor har han også gjort det til en del af Yoggee Ki-Yays opgave at gøre yoga og kropslig forståelse ufarligt for mænd.
“Jeg har været mange år i værktøjs- og håndværkerbranchen, og har ofte hørt, at ‘en rigtig mand har ondt i ryggen’, og i det hele taget lider af alverdens skavanker. Men det er jo helt åndssvagt. Der skal faktisk meget lidt til for at holde kroppen velfungerende, og det vil alle dybest set have glæde af,” siger Michael Petræus.
Han fortæller samtidig, at han mener, at de mange år i netop håndværksbranchen kan give en fordel i forhold til at få alle de mænd i gang med yoga, som i dag står med korslagte arme og ondt i ryggen.
“Når man kan jargonen, så går det hele lettere. Jeg tror også, at hvis man skal få mænd til at dyrke mere yoga, så skal de stole på instruktøren. Men min erfaring er helt klart, at selv de mænd, der er meget skeptiske, ender med at synes, at yoga er virkelig fedt.”