Markedet for booking af hotelværelser er verden over domineret af meget få giganter, der sidder på meget store markedsandele. Så hvordan skaber man sig en plads og et navn, når man kommer som ny spiller, der oven i købet satser stort på bæredygtighed? CEO i EcoHotels, Patricia Plesner, er gæst i SelskabsDialogen.
Skal man booke et hotel til sin rejse til Rom, New York eller et hvilket som helst andet sted på kloden, så er der en meget stor chance for, at man ender med at gøre det hos enten booking.com, Expedia, eller en af de mange bookingsites, der er ejet af én af disse to giganter.
“Booking.com ejer jo omkring 70 procent af hele markedet, og så kommer Expedia, og så alle de andre sider, der er ejet af enten Booking eller Expedia. Så det er jo helt vildt, hvor monopoliseret markedet er,” siger CEO i EcoHotels, Patricia Plesner.
ECO Hotels er en dansk bookingplatform, hvor man kan booke sig ind på omkring mere end 100.000 hoteller verden over. Platformen satser først og fremmest på at promovere hoteller og overnatninger, hvor emner som bæredygtighed og social retfærdighed er i hovedsædet.
Med godt og vel tre år på bagen er EcoHotels fortsat relativt nye på markedet, og dermed er de stadig i den fase, hvor det først og fremmest gælder om at skabe sig et navn, og langsomt bygge et kendskab og en tilstedeværelse.
“Vi har især satset på virksomhedsaftaler. Altså, når en gruppe medarbejdere skal på kursus eller andre rejser, hvor der skal bookes hotel. Der er det godt i en ESG-rapport, at man har booket den slags hoteller, vi har på vores platform. Det er vores vej frem,” siger Patricia Plesner.
Derudover tager EcoHotels en markant lavere kommission pr. booking.
“Vi har et fast fee på 10 procent. På de store platforme afleverer mange hoteller op imod 30 procent i kommission.”