Vi er utrygge på i vores arbejdsliv. Mange danskere frygter for fremtiden i deres job, og også at de ikke kan få et nyt job, skulle de miste deres nuværende.
En rapport fra Trygfonden viser, at en fjerdedel af den danske arbejdsstyrke frygter for deres arbejde – og for om de overhovedet kan få et nyt job, skulle de miste det, de har i dag. Det talte Kristian Wiese, underdirektør i Trygfonden, og Malene Friis Andersen, der er erhvervspsykolog og ekspert i ledelse om i dag på Folkemødet.
Denne utryghed bunder i mange forskellige ting, blandt andet i om ens arbejdsområdet er overflødigt om få år, men også om kroppen kan blive ved med at klare de arbejdsopgaver, man har i det daglige.
“Mange er bange for, om deres kompetencer rækker i fremtiden, og vil blive ved med at være tilstrækkelige de til opgaver, der kommer i de kommende år. Halvdelen mener samtidig, at de ikke får den kompetenceudvikling, de har brug for at kunne sikre sig for fremtiden,” siger Kristian Wiese.
Han fortæller samtidig, at det især er kvinder, der fryser for fremtiden og som kan se, at det hårde arbejde især inden for omsorgsfagene, kan blive svære at klare mange år endnu.
Malene Friis Andersen bemærker samtidig, at i og med arbejdslivet har så stor betydning for alle danskere i hverdagen, da det er der, vi bruger hovedparten af vores vågne timer, kan utrygheden for vores arbejdsliv være med til at sænke vores livskvalitet helt generelt.
“Det er jo lidt paradoksalt, at selvom alle kan blive enige om, at vi skal gøre noget ved dette, så sker der ikke så meget. Hverdagen rammer ude i virksomhederne, og danske medarbejdere har samtidig Nordens højeste arbejdsintensitet, målt ud fra egne svar i rapporter. Og vi kan ikke køre på hundrede procent hver dag,” siger hun.
For selvom der er et generelt fokus på trivsel og tryghed i arbejdslivet på samfundsplan, så befinder virksomhederne sig i en situation, hvor der hver dag er produktionskrav og alt det andet, der presser i hverdagen.
“Vi tror, vi kan kompetenceudvikle os ud af alting, og det kan vi ikke. Vi er nødt til at se på, hvad der skaber reel tryghed for os som medarbejdere, og det er i meget høj grad, at vi føler, at vi har de kompetencer, vi skal bruge, for at kunne udføre vores arbejde bedst muligt,” siger Malene Friis Andersen.
Skal din virksomhed på MarketConnect?
Vil du have din virksomheds kontaktoplysninger på MarketConnects artikler, så potentielle kunder hurtigt kan få fat i jer?
Ønsker du kontaktoplysninger på en artikel om din virksomhed?
Ønsker du at annoncere?
Ønsker du at blive ConnectPartner?
Det koster kun 1.500 kr. ekskl. moms.
Så kontakt redaktør Klaus Thodsen
via e-mail klaus@marketconnect.dk