Tæppegiganten Ege Carpets udvider nu selskabets projekt Ege Go2Work, hvor mennesker på kanten af arbejdsmarkedet får en hjælpende hånd til at finde fodfæstet i arbejdslivet.
Hidtil har Ege Go2Work-projektet haft sit liv siden 2018 på Ege Carpets fabrik i Gram i Sønderjylland, hvor knap 50 personer har været en del af projektet. Nu udvides aktiviteten til også at omfatte selskabets fabrik i Herning.
Camilla Aalbæk Jacobsen, CSR-manager hos Ege Carpets, fortæller, at socialt ansvar og bæredygtighed vægtes højt hos tæppeproducenten.
“Det er vigtigt for Ege Carpets, at vi er med til at gøre en forskel – i dette tilfælde både for de mennesker, vi tager ind i Ege Go2Work-projektet, men jo også de familier og de lokalsamfund, de er en del af. Vi er glade for, at projektet både giver mening i forhold til at få personer på kanten af arbejdsmarkedet til at være en del af en arbejdsplads, og samtidig bidrager til en mere bæredygtig produktion,” fortæller Camilla Aalbæk Jacobsen.
Projektet fungerer som et virksomhedscenter, hvor de ansatte i Ege Go2Work-projektet arbejder med at fjerne resterende garnrester fra papspolere, som så efterfølgende kan genanvendes.
Ege Go2Work samarbejder med Herning kommune. I Gram samarbejder projektet også med bostedet Diagergård, som også har tilbud om arbejdsmarkedstræning.
Kenneth Thye Schmidt, leder af Ege Go2Work, fortæller, at projektet udover at genanvende papspolere, også giver de medvirkende stor værdi i hverdagen.
“Jeg oplever, at de personer, som er en del af Ege Go2Work, er glade for at være med til at gøre en forskel for dem selv og Ege Carpets. At være en del af en arbejdsplads og have en hverdag med kolleger betyder meget,” fortæller Kenneth Thye Schmidt, der har en baggrund som socialrådgiver.
Ege Go2Work i Herning har i første omgang plads til fire personer, men udvides til 14 personer på sigt.