Danskerne svinger i stigende grad betalingsappen, når de handler online. Det er nemt og bekvemt, og det kan blive en dyr fornøjelse for e-handlen.
Hvad har du sidst købt på nettet?
En ny regnjakke i efterårets farver? Eller et varmt tæppe til sofaen i den kolde tid? Hvad end det er, så er der en stor chance for, at du har valgt at betale dit køb via en de betalingsapps, der faciliterer hvert tredje onlinehandel i Danmark, som Dansk Erhvervs E-handelsanalyse for første halvår 2022 viser.
Det er tal, man kan nikke genkendende til ude i virksomhederne.
“Vi har generelt igennem flere år haft en meget høj andel af mobilbetalinger, og de udgør i øjeblikket 8 ud af 10 betalinger. Vores kunder er generelt yngre 25 – 35 år, og 88 procent af den digitale omsætning kommer fra mobile enheder,” forklarer Kenneth Nørgaard, adm. direktør i Babysam.
Mange bække små
Når vi handler på nettet, handler vi tit og ofte ikke stort ind. Vi køber en eller to ting i en netbutik, betaler og er ude igen. Men dette handlemønster kan ende med at give netbutikkerne en ekstra omkostning, da der er nemlig ekstra udgifter forbundet med at lade kunderne betale via MobilePay, som er den absolut mest anvendte betalingsapp.
”Det koster lidt ekstra i forhold til rene kortbetalinger, og det skal man huske at have med i ligningen – især hvis man har mange ordre på små beløb,” siger Henrik Theil, chefkonsulent i Dansk Erhverv.
Det kan altså komme til at æde en del af overskuddet på den enkelte vare, at kunden vælger at betale via en app, frem for at betale med kort. Har man som netbutik mange kunder, der kun køber få ting eller for små beløb, vil det være bedre for forretningen at få disse kunder over på at betale med kort.
Ifølge Henrik Theil kan regnestykket sammenlignes med fri-fragt-regnestykket:
”Det koster noget at tilbyde det, men det kan også koste ikke at tilbyde det. Jeg vil ikke rådgive om, hvad man skal vælge, men det er nemmest at tage en beslutning, når man har al fakta.”