Det går godt for beskæftigelsen i Danmark, hvor mere end tre millioner mennesker i dag er i job. Det seneste år er der skabt mere end 30.000 danske jobs.
Der kommer stadigt flere i arbejde i Danmark, hvor arbejdskraften i forvejen er meget høj, og hvor mange virksomheder derfor også kæmper med at finde nye medarbejdere.
I februar 2024 var der 3.014.700 lønmodtagere i job. Det er 5.300 flere end måneden før svarende til en stigning på 0,2 procent. Siden februar 2023 er der dermed samlet set kommet 34.200 nye beskæftigede til.
“2024 er kommet flyvende fra start på arbejdsmarkedet. I februar kom der 5.300 flere i job, og det seneste år er der kommet imponerende 34.200 flere i beskæftigelse. På bundlinjen er der dermed i alt 3.014.700 lønmodtagere i job – det højeste antal beskæftigede nogensinde,” siger Bo Sandberg, cheføkonom i brancheforeningen Aktive Ejere.
Ser man på den private sektor, er der kommet 3.800 flere lønmodtagere fra januar 2024 til februar 2024. I samme periode er der kommet 1.600 flere offentligt ansatte.
“Beskæftigelsen ramte med hele 3.014.700 i februar endnu en rekord. Det er utrolig positivt, at vores virksomheder og den offentlige sektor fortsat har brug for flere medarbejdere, og at flere hermed bidrager til fællesskabet og forsørger sig selv,” siger beskæftigelsesminister, Ane Halsboe-Jørgensen (S).
Den høje beskæftigelse er ikke mindst god for den danske økonomi, der nyder godt af, at stadigt flere kommer i job.
“Arbejdsmarkedet er nøglen til vores sunde danske økonomi. Der kommer flere skatteindtægter af folk i job end af folk på offentlig forsørgelse. Høj jobsikkerhed og høj jobmobilitet holder samtidig hånden under blandt andet boligmarked og privatforbrug,” siger Bo Sandberg.
Og ministeren glæder sig over, at der kommer længere mellem danskere på overførselsindkomst.
“Vi har fortsat en stærk økonomi med et robust arbejdsmarked, som vi kan være stolte af. Dertil kommer at antallet af kontanthjælpsmodtagere er faldet og nu er på et rekordlavt niveau,” siger Ane Halsboe-Jørgensen.