Der er blevet færre og færre af dem i en årrække, bagerierne, og nu bliver Nørrebro også et bageri fattigere, efter at den kendte kok, Christian F. Puglisi, har lukket sit bageri, Mirabelle.
Gourmetbageriet Mirabelle har ligget på Nørrebro siden 2014, og blev i sin tid åbnet af kokken Christian F. Puglisi, der er tidligere souschef på Noma. Men at drive bageri i dagens Danmark er på ingen måde en profitabel forretning, mener han, og derfor lukker det i København så kendte bageri nu ned.
Det skriver Politiken.
“Jeg fik ideen om at lave et gourmetbageri i 2014, og nu har jeg løbet hele vejen rundt om blokken med det og kan bare komme tilbage og sige, at det er rigtig meget hårdt arbejde i forhold til, at det ikke er en særlig profitabel forretning. Derfor lukker jeg nu totalt ned for alt, der er bageri. For min overbevisning er, at bageriernes tid er overstået og død,” udtaler han til Politiken.
Det skorter i det store hele ellers ikke på opmærksomheden omkring bagerierne. Dagbladene besøger gerne de nye bagerier, der popper up rundt omkring i de store byer, og gennem det seneste års kriser er der blevet skrevet mangt og meget om netop bagerierne, der kæmper med at holde forretningen i live.
En række bagerier har derfor slået sig op som såkaldte gourmetbagerier, men også denne trend forudser Christian F. Puglisi, har toppet.
“Vi inspirerede til, at man kan gå fra et køkken og tage sine egenskaber med ind i et såkaldt gourmetbageri, som er sådan noget med surdej, rigtig gode råvarer og dyr chokolade i croissanterne og min erfaring er, at det ikke betaler sig,” siger han til Politiken.

